Драган Аџиќ го објави списокот на ракометарки за ЕП

Селекторот на црногорската женска репрезентација, Драган Аџиќ го објави списокот на ракометарки за престојното европско првенство. На списокот се и ракометарките од ЖРК Вардар, Јованка Радичевиќ и Андреа Кликовац. По одличните партии во Подравка, голманката Мирјана Миленковиќ заслужено се најде во составот на Драган Ациќ.

Голман

Соња Барјактаровиќ – Ростов Дон

Мирјана Миленовиќ – Подравка

Марина Рајчиќ  – ЖРК Будуќност

Левo Крило

Мајда Мехмедовиќ – ЖРК Будуќност

Билјана Павичевиќ – ЖРК Будуќност

Десно Крило

Радмила Петровиќ – ЖРК Будуќност

Јованка Радичевиќ – ЖРК Вардар

Лев Бек

Марија Јовановиќ – Париз

Милена Кнежевиќ – ЖРК Будуќност

Ѓурѓина Јауковиќ – Даниловград

Среден Бек

Анѓела Булатовиќ – Ростов Дон

Јелена Деспотовиќ – ЖРК Будуќност

Десен Бек

Катарина Булатовиќ – ЖРК Будуќност

Андреа Кликовац – ЖРК Вардар

Ѓурѓина Маловиќ – Даниловград

Пивот

Сузана Лазовиќ – ЖРК Будуќност

Сара Вукчевиќ – ЕРД

Ема Рамушовиќ – ЖРК Будуќност

Резерви: Љубица Ненежиќ ( Даниловград), Ана Рајковиќ ( Даниловград), Ивона Павичевиќ ( Даниловград), Дијана Укиќ (Даниловград) и Нина Булатовиќ (Будуќност).