ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Финиш на групната фаза на ЕП во Полска

Натреварите на Европското првенство во ракомет на песок денеска ќе донесат нови возбудувања, а планот е да финишираат битките од групната фаза. Според распоредот за одигрување на средби денеска ќе има и едно коло од втората рунда, но двојките ќе се знаат дополнително.

Македонија и денеска има натпревари, но одново ќе биде тешко на терените во Полска.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

09:00ч

ХРВАТСКА – РОМАНИЈА (ЕП во ракомет на песок, жени)

ТУРЦИЈА – НОРВЕШКА (ЕП во ракомет на песок, жени)

УНГАРИЈА – ПОРТУГАЛИЈА (ЕП во ракомет на песок, жени)

КИПАР – ПОЛСКА (ЕП во ракомет на песок, жени)

ФИНСКА – БЕЛОРУСИЈА (Еуропеан опен 17)

09:15ч

ПОЛСКА – СЛОВАЧКА (Еуропеан опен 17)

09:30ч

УНГАРИЈА – БЕЛГИЈА (Еуропеан опен 17)

10:00ч

ИТАЛИЈА – ШВАЈЦАРИЈА (ЕП во ракомет на песок, жени)

СЛОВЕНИЈА – ШПАНИЈА (ЕП во ракомет на песок, жени)

УКРАИНА – ГЕРМАНИЈА (ЕП во ракомет на песок, жени)

МАКЕДОНИЈА – ДАНСКА (ЕП во ракомет на песок, жени)

10:30ч

ИЗРАЕЛ – НОРВЕШКА (Еуропеан опен 17)

10:45ч

ГРУЗИЈА – ФАРСКИ ОСТРОВИ (Еуропеан опен 17)

11:00ч

ГЕРМАНИЈА – РОМАНИЈА (ЕП во ракомет на песок, мажи)

ТУРЦИЈА – ШПАНИЈА (ЕП во ракомет на песок, мажи)

СРБИЈА – ПОРТУГАЛИЈА (ЕП во ракомет на песок, мажи)

СЛОВЕНИЈА – РУСИЈА (ЕП во ракомет на песок, мажи)

ШПАНИЈА – НОВЕШКА (Еуропеан опен 17)

12:00ч

ШВАЈЦАРИЈА – ИТАЛИЈА (ЕП во ракомет на песок, мажи)

МАКЕДОНИЈА – ХРВАТСКА (ЕП во ракомет на песок, мажи)

ПОЛСКА – ФРАНЦИЈА (ЕП во ракомет на песок, мажи)

ЦРНА ГОРА – УНГАРИЈА (ЕП во ракомет на песок, мажи)

РОМАНИЈА – АВСТРИЈА (Еуропеан опен 17)

12:15ч

ХОЛАНДИЈА – ЦРНА ГОРА (Еуропеан опен 17)

12:30ч

ИСЛАНД – ИТАЛИЈА (Еуропеан опен 17)

13:00ч

ТУРЦИЈА – ХРВАТСКА (ЕП во ракомет на песок, жени)

НОРВЕШКА – ХОЛАНДИЈА (ЕП во ракомет на песок, жени)

КИПАР – УНГАРИЈА (ЕП во ракомет на песок, жени)

ПОЛСКА – ФРАНЦИЈА (ЕП во ракомет на песок, жени)

13:30ч

ЛУКСЕМБУРГ – ЧЕШКА (Еуропеан опен 17)

13:45ч

РУСИЈА – ШВАЈЦАРИЈА (Еуропеан опен 17)

14:00ч

СЛОВЕНИЈА – ИТАЛИЈА (ЕП во ракомет на песок, жени)

ШПАНИЈА – ГРЦИЈА (ЕП во ракомет на песок, жени)

МАКЕДОНИЈА – УКРАИНА (ЕП во ракомет на песок, жени)

ДАНСКА – РУСИЈА (ЕП во ракомет на песок, жени)

ШВЕДСКА – ВЕЛИКА БРИТАНИЈА (Еуропеан опен 17)

15:00ч

ТУРЦИЈА – ГЕРМАНИЈА (ЕП во ракомет на песок, мажи)

ШПАНИЈА – НОРВЕШКА (ЕП во ракомет на песок, мажи)

СЛОВЕНИЈА – СРБИЈА (ЕП во ракомет на песок, мажи)

РУСИЈА – ДАНСКА (ЕП во ракомет на песок, мажи)

ФИНСКА – СЛОВАЧКА (Еуропеан опен 17)

15:15ч

ПОЛСКА – БЕЛГИЈА (Еуропеан опен 17)

15:30ч

УНГАРИЈА – БЕЛОРУСИЈА (Еуропеан опен 17)

16:00ч

МАКЕДОНИЈА – ШВАЈЦАРИЈА (ЕП во ракомет на песок, мажи)

ХРВАТСКА – УКРАИНА (ЕП во ракомет на песок, мажи)

ЦРНА ГОРА – ПОЛСКА (ЕП во ракомет на песок, мажи)

УНГАРИЈА – ШВЕДСКА (ЕП во ракомет на песок, мажи)

16:30ч

ИЗРАЕЛ – ФАРСКИ ОСТРОВИ (Еуропеан опен 17)

16:45ч

ГРУЗИЈА – ЕСТОНИЈА (Еуропеан опен 17)

17:00ч

ШПАНИЈА – НОРВЕШКА (Еуропеан опен 17)

17:15ч

ДАНСКА 21 – НОРВЕШКА 21 (Пријателска средба)

18:00ч

РОМАНИЈА – ЦРНА ГОРА (Еуропеан опен 17)

18:15ч

ИСЛАНД – АВСТРИЈА (Еуропеан опен 17)

18:30ч

ХОЛАНДИЈА – ИТАЛИЈА (Еуропеан опен 17)

19:00ч

СЛОВЕНИЈА 21 – ХРВАТСКА 21 (Пријателска средба)

19:15ч

ШВЕДСКА 21 – ЕГИПЕТ 21 (Пријателска средба)

19:30ч

РУСИЈА – ВЕЛИКА БРИТАНИЈА (Еуропеан опен 17)

19:45ч

ЛУКСЕМБУРГ – ШВАЈЦАРИЈА (Еуропеан опен 17)

20:00ч

ШВЕДСКА – ЧЕШКА (Еуропеан опен 17)

Фото: Урош Хочевар