ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Стружани по потврда на опстанокот

Ракометарите на Струга денеска се гости во Прилеп и ова ќе биде само нова шанса со победа да го потврдат местото меѓу суперлигашите и за следната сезона. Тие се на гостување на кое се големи фаворити и сè освен победа на гостите ќе биде изненадување.

Денеска има уште неколку средби кои се играат низ Европа.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

13:30ч

ХАПОЕЛ РАМАТ ГАН – РЕХОВОТ (Израел 1, плеј-аут)

МК ХОЛОН – ХАПОЕЛ КИРИЈАТ (Израел 1, плеј-аут)

17:15ч

ГРАЦ – КРЕМС (Австрија, плеј-оф)

18:00ч

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ШАМОТ (Србија, Супер лига)

НОВИ ПАЗАР – СЛОГА (Србија, Супер лига)

18:30ч

ПЈОТРКОВИЈАН ПЈОТРКОВ – КАЛИШ (Полска, Супер лига)

19:00ч

ПУЕНТЕ ХЕНИЛ – БИДАСОА ИРУН (Шпанија, Асобал)

АЛПЛА ХАРД – БРЕГЕНЦ (Австрија, плеј-оф)

ПРИЛЕП – СТРУГА (Македонија, Супер лига, плеј-аут)

МОДРА – МАЛАЦКИ (Словачка, Екстра лига, плеј-аут)

ЛУГИ – ХОВДЕ (Шведска, плеј-оф)

19:30ч

Н-ЛИБЕК – ГРОСВАЛШТАТ (Германија, Бундес лига 2)

ИШТАД ИФ – АЛИНГСАС (Шведска, плеј-оф)

20:00ч

ШАРТ – СЕЛЕСТАТ (Франција 2)

РАЈН ВИКИНГС – БАЛИНГЕН (Германија, Бундес лига 2)

20:15ч

ЦЕЛЈЕ – МАРИБОР (Словенија 1, плеј-оф)

20:30ч

КАЕН – МАСИ ЕСОН (Франција 2)

ШЕРБУР – СТ. МАРСЕЛ ВЕРНОН (Франција 2)

КРЕТЕЈ – ДИЖОН (Франција 2)

ГРЕНОБЛ – НИЦА (Франција 2)

ЛИМОЖ – НАНСИ (Франција 2)

САРАН – СТРАЗБУРГ (Франција 2)

ШАМБРИ – НАНТ (Франција 2, жени)