ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Почнува ЕХФ-шампионатот во Бугарија

Репрезентациите кои не обезбедија место на Европското првенство за младинки играт на Б-првенствата кои се под називот ЕХФ-шампионат. Тие се одржуваат во две земји.

Првиот турнир почнува денеска во Бугарија, a на програмата се вкупно четири средби. На Европското првенство во Унгарија е слободен ден.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

12:00ч

ПОЛСКА – ИЗРАЕЛ (EХФ шампионат за младинки)

14:00ч

УКРАИНА – БИХ (EХФ шампионат за младинки)

17:00ч

СРБИЈА – ВЕЛИКА БРИТАНИЈА (EХФ шампионат за младинки)

19:00ч

ИСЛАНД – ГРЦИЈА (EХФ шампионат за младинки)