ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Почнаа контролите за младите селекции

Репрезентациите кои е подготвуваат за настап на летните шампионите веќе работат на формата за првенствата и  одигруваат контролни средби.

На терен се и машките и женските младински селекции така што тие веќе ги имаат првите контроли и сега ќе се види кои состави се најдобро подготвени за она што ќе претстои.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

12:00ч

УНГАРИЈА 19 – ХОЛАНДИЈА 19 (Пријателски, жени)

13:00ч

РОМАНИЈА 19 – ДАНСКА 19 (Пријателски, жени)

14:00ч

СЛОВАЧКА 19 – ХРВАТСКА 19 (Пријателски, жени)

15:00ч

НОРВЕШКА 19 – ШВЕДСКА 19 (Пријателски, жени)

18:00ч

ИСЛАНД 21 – ЈАПОНИЈА 21 (Пријателски)

23:00ч

ПОРТУГАЛИЈА 21 – АРГЕНТИНА 21 (Пријателски)