ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Младинките на сцена во Унгарија и во Бугарија

Во текот на денешниот ден во Унгарија се игра 3. коло од првата фаза на Европското првенство кое ќе го комплетира списокот на репрезентации кои одат во вториот круг.

Денеска се игра и 2. коло на ЕХФ-шампионатот во Бугарија, додека од утре стартува и ЕХФ-шампионатот во Литванија каде што ќе игра и репрезентацијата на Македонија до 19 години.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

12:00ч

ИЗРАЕЛ – ФИНСКА (EХФ шампионат за младинки)

14:00ч

БИХ – ПОЛСКА (EХФ шампионат за младинки)

14:30ч

НОРВЕШКА – РОМАНИЈА (ЕП за младинки)

ГЕРМАНИЈА – ДАНСКА (ЕП за младинки)

16:00ч

ГРЦИЈА – СРБИЈА (EХФ шампионат за младинки)

16:30ч

ХОЛАНДИЈА – ХРВАТСКА (ЕП за младинки)

ШВЕДСКА – ПОРТУГАЛИЈА (ЕП за младинки)

18:00ч

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА – БУГАРИЈА (EХФ шампионат за младинки)

18:30ч

ФРАНЦИЈА – РУСИЈА (ЕП за младинки)

УНГАРИЈА – ШПАНИЈА (ЕП за младинки)

20:30ч

ЦРНА ГОРА – АВСТРИЈА (ЕП за младинки)

СЛОВАЧКА – СЛОВЕНИЈА (ЕП за младинки)