ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Младинките во Унгарија почнуваат битка за eвропска титула

Ракометарките родени 2000 година и помали од денеска стартуват со пресметките на Европското првенство кое се одржува во Унгарија. Репрезентациите кои добија место на главното натпреварување почнуваат со трката за трофејот, па во следните десетина дена ќе има многу интересни средби.

Денеска на програмата се првите осум меча кои треба да го дадат патоказот за она што може да се очекува во Ѓер.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

14:15ч

НОРВЕШКА – ПОРТУГАЛИЈА (ЕП за ракометарки до 19 години)

14:30ч

ГЕРМАНИЈА – ХОЛАНДИЈА (ЕП за ракометарки до 19 години)

16:15ч

РОМАНИЈА – ПОРТУГАЛИЈА (ЕП за ракометарки до 19 години)

16:30ч

ДАНСКА – ХРВАТСКА (ЕП за ракометарки до 19 години)

18:00ч

СЛОВЕНИЈА 21 – УНГАРИЈА 21 (Пријателска средба)

18:30ч

ФРАНЦИЈА – СЛОВАЧКА (ЕП за ракометарки до 19 години)

УНГАРИЈА – ЦРНА ГОРА (ЕП за ракометарки до 19 години)

20:30ч

РУСИЈА – СЛОВЕНИЈА (ЕП за ракометарки до 19 години)

ШПАНИЈА – АВСТРИЈА (ЕП за ракометарки до 19 години).