Двобој на скопските тимови за лидерско место во Прва лига

Екипите коишто сезонава ќе бидат во битка за пласман во Супер лигата веќе земаат залет во Првата лига, а според она што беше прикажано во првите две кола тимовите од Скопје, Металург јуниор и Бутел ќе бидат во голема битка за врвот на табелата.

Ќе има тука и други екипи коишто ќе им ги матат сметките во битката за врвот, но денеска градското дерби меѓу новите прволигаши секако ќе биде во центарот на вниманието, а со него се отвораат дуелите од 3. коло во Првата машка лига.

ПРВА МАШКА ЛИГА, 3. КОЛО

САБОТА, 7 ОКТОМВРИ

13:00ч   МЕТАЛУРГ ЈУНИОР – БУТЕЛ

Сала: „Расадник“ во Скопје. Судии: Димитар и Дејан Георгиевски од Скопје. Делегат: Драги Папуџиев од Скопје.

14:30ч   СТРУГА – ДЕЛЧЕВО ВАРДАР

Сала: СОУ „Нико Нестор“ во Струга. Судии: Никола Пауновски и Оливер Спироски од Струга. Делегат: Славчо Каланоски од Струга.

16:00ч   ВАРДАР НЕГОТИНО – РУДАР

Сала: Гим. Кирил и Методиј во Неготино. Судии: Александар Ангелески и Александар Груевски од Битола. Делегат: Димче Грнчаров од Битола.

19:00ч   ПРЕСПА 2015 – МЛАДОСТ 09

Сала: „Заре Стојановски“ во Ресен. Судии: Иван Илиевски и Александар Марковски од Битола. Делегат: Сашо Јанкуловски од Битола.

НЕДЕЛА, 8 ОКТОМВРИ

12:00ч   СПАРТАК – КУМАНОВО

Сала: ОУ „Круме Кепески“ во Скопје. Судии: Бојан Дичоски и Ѓорѓи Василевски од Скопје. Делегат: Цане Куртовиќ.

12:00ч   ТЕКСТИЛЕЦ – РИНИА М

Сала: ОУ „Тошо Арсов“ во Штип. Судии: Војо Христовски и Бобан Мајнов од Скопје. Делегат: Зоран Кимовски од Скопје.

16:00ч   ПАРТИЗАН – ГРК ТИКВЕШ 2014

Сала: 26 Април во Гевгелија. Судии: Адријана Здравковска и Сања Божиновска од Скопје. Делегат: Љупчо Јаневски од Скопје.