Данците по реванш против Црна Гора, Германците по потврда за ЕП

Денеска и утре се играат средбите од 4. коло од квалификациите за Европското првенство во 2020 година.

Неколку интересни натпревари ќе го одбележат денешниот ден. Германија после победата кај Полска денеска ќе се обиде да дојде до триумф и на домашен терен.

Данска, пак, ќе мора да покаже дека поразот во Црна Гора беше слаб ден, додека Украина е фаворит за победа кај Фарските острови.

Другите средби од 4. коло се играат во текот на утрешниот ден.

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕП 2020

ДВОЈКИ ЗА 4. КОЛО

ГРУПА 1

САБОТА, 13 АПРИЛ

14:00ч

ГЕРМАНИЈА – ПОЛСКА

НЕДЕЛА, 14 АПРИЛ

19:00ч

ИЗРАЕЛ – КОСОВО

ТАБЕЛА: 1. Германија 6 бода (93:53); 2. Полска 2 (79:64); 3. Израел 2 (70:88); 4. Косово 2 (54:91).

ГРУПА 2

НЕДЕЛА, 14 АПРИЛ

14:00ч

ШВАЈЦАРИЈА – БЕЛГИЈА

20:30ч

ХРВАТСКА – СРБИЈА

ТАБЕЛА: 1. Хрватска 5 бода (86:78); 2. Швајцарија 2 (85:80); 3. Србија 2 (76:81); 4. Белгија 1 (77:85).

ГРУПА 3

НЕДЕЛА, 14 АПРИЛ

16:00ч

ТУРЦИЈА – ГРЦИЈА

20:00ч

МАКЕДОНИЈА – ИСЛАНД

ТАБЕЛА: 1. Македонија 4 бода (91:88); 2. Исланд 5 (101:77); 3. Турција 2 (75:86); 4. Грција 2 (71:87).

ГРУПА 4

НЕДЕЛА, 14 АПРИЛ

14:10ч

ЛЕТОНИЈА – ЕСТОНИЈА

17:00ч

СЛОВЕНИЈА – ХОЛАНДИЈА

ТАБЕЛА: 1. Словенија 6 бода (85:67); 2. Летонија 4 (74:70); 3. Холандија 2 (86:81); 4. Естонија 0 (63:90).

ГРУПА 5

НЕДЕЛА, 14 АПРИЛ

16:00ч

БЕЛОРУСИЈА – ЧЕШКА

17:00ч

БИХ – ФИНСКА

ТАБЕЛА: 1. Чешка 4 бода (86:78); 2. Белорусија 4 (87:80); 3. БиХ 4 (80:80); 4. Финска 0 (47:58).

ГРУПА 6

НЕДЕЛА, 14 АПРИЛ

15:30ч

ЛИТВАНИЈА – РОМАНИЈА

17:30ч

ФРАНЦИЈА – ПОРТУГАЛИЈА

ТАБЕЛА: 1. Португалија 6 бода (78:63); 2. Франција 4 (100:81); 3. Романија 2 (62:75); 4. Литванија 0 (73:94).

ГРУПА 7

НЕДЕЛА, 14 АПРИЛ

16:00ч

УНГАРИЈА – РУСИЈА

17:00ч

СЛОВАЧКА – ИТАЛИЈА

ТАБЕЛА: 1. Унгарија 6 бода (85:63); 2. Русија 4 (75:66); 3. Италија 2 (68:87); 4. Словачка 0 (66:78).

ГРУПА 8

САБОТА, 13 АПРИЛ

17:45ч

ФАРСКИ ОСТРОВИ – УКРАИНА

20:15ч

ДАНСКА – ЦРНА ГОРА

ТАБЕЛА: 1. Данска 4 бода (96:73); 2. Украина 4 (83:73); 3. Црна Гора 3 (80:84); 4. Фарски острови 1 (60:89).