Во Шпанија награда за МВП на натпревар е – парче леб! (ФОТО)

Сигурно досега сте виделе многу типови на награди за најкорисен играч на некој натпревар – плакети, часовници, мобилни телефони…

Но, сигурно не сте знаеле дека во Шпанија се доделува и парче леб за МВП.

На дуелите од второлигашката конкуренција, на кои домаќин е составот на Сиудад Реал, во оваа сезона наградите за најкорисните играчи ги обезбедува еден од спонзорите – пекара.