Будуќност 6 ЖРК Вардар 0 во досегашните дуели, постигнати 127 голови на Вардар

Дерби натпреварот од првото коло во Лигата на шампионите во женска конкуренција заврши со победа на домаќините. Ви ја прикажуваме комплетната историја-статистика на дуелот на титаните во последните три натпреварувачки сезони.

Eкипата на ЖРК Будуќност против ЖРК Вардар има остварено шест победи, додека Вардар ниту еднаш не успеа да го совлада црногорскиот шампион. По четири победи од натпреварите во женската регионална лига и две победи од Лига на шампионите за Будуќност.

Сезона 2012/13 – регионална лигаЖРК Вардар – ЖРК Будуќност 21 :26  ( 12:14)

Вардар: Суслина (6 одбрани), Саидова, Костјукова, Саздовски, Љубљанаја, Стојковска 2, Штериова 6 (3), Светлова, Маневска, Кирии, Дмитровиќ 3, Жулкина 2, Виноградова 2, Кликовац 2, Лојпур 4.

Будуќност: Волтеринг (6 одбрани), Вукчевиќ (12 одбрани), Трифуновиќ, Менди 2, Живковиќ 3, А. Булатовиќ, Николиќ, Ѓорѓиевска 5 (3), Јежиќ 3, Мехмедовиќ 4, Павичевиќ, Кнежевиќ 4, Лазовиќ 1.


 

ЖРК Будуќност – ЖРК Вардар 41:21 ( 21:11) 

Будуќност: Волтеринг (11 одб.), Вукчевиќ(6 одб.), Милјаниќ 2, Трифуновиќ 1, Живковиќ 1, Менди 1, А. Булатовиќ 4(1), Николиќ 2, Божовиќ, Ѓоргиевска 3, Јежиќ 3, Цвијиќ 4, Павичевиќ 10, Кнежевиќ 10 (1), Лазовиќ.

ЖРК Вардар: Саидова (12 одб.), Суслина (3 одб.), Саздовски 6, Лубјанаја, Штериова 2, Пецевска 2, Маневска, Дмитровиќ, Виноградова 1(1), Кликовац, Фернандез 3, Костјукова 1, Црвенкоска 4, Да Роча, Лојпур 2.


 

Сезона 2013/2014 – регионална лигаЖРК Вардар – ЖРК Будуќност 20:24 ( 6:13)

ЖРК Вардар: Суслина 6 одб., Лејно 7 одб., Костјукова, Радичевиќ 2, Ѓокиќ 1, Пино 6, Штериова, Николиќ 6 (4), Дембеле 2, Зебиќ 3, Кликовац, Црвенкоска, Хмирова, Лекиќ, Лојпур, Дмитровиќ.

Будуќност: Волтеринг 14 одб., Ждериќ 6 одб. Вукчевиќ, Петровиќ 3 (1), Неагу 3, Вукчевиќ, Никитина, Божовиќ, Ѓоргиевска 5, Далби 1, Јежиќ, Цвијиќ 6, Мехмедовиќ 6, Деспотовиќ, Кнежевиќ.


 

ЖРК Будуќност – ЖРК Вардар 31:28 ( 15:11)

Будуќност: Волтеринг 10 одб., Ждериќ 1 одб, Петровиќ 6 (3), Неагу 5, Вукчевиќ , Никитина, О. Вукчевиќ4,  Божовиќ, Ѓоргиевска 3, Далби 3, Јежиќ, Цвијиќ 6, Мехмедовиќ 3, Деспотовиќ, Кнежевиќ 1, Биздра 1.

ЖРК Вардар: Лејно 11 одб, Суслина, Костјукова 4, Радичевиќ, Ѓокиќ, Пино 2, Штериова 8, Ристова 1, Дембеле, Фернандез, Зебиќ, Кликовац 3, Црвенкоска 4, Кмирова 1, Лојпур 5, Дмитровиќ.


 

ЕХФ Лига на шампиони – полуфинале 2013/14ЖРК Вардар – ЖРК Будуќност 20-22 (17-20,16-16,6-11)

ЖРК Вардар : Суслина (1 одбрана), Лејно (15 одбрани), Радичевиќ 1 , Црвенкоска, Дембеле 2, Ѓокиќ 2, Дмитровиќ, Фернандез, Хмирова 1, Кликовац, Костјукова, Лекиќ 6, Николиќ 3, Пино 5, Штериова, Зебиќ.

ЖРК Будуќност: Волтеринг (12 одбрани),Ждериќ (одбранет седмерец), Биздра 1, Цвијиќ 5, Далби 3, Деспотовиќ, Георгиевска, Језиќ, Лазовиќ, Мехмедовиќ 5, Неагу 6, Никитина, Павичевиќ, Петровиќ 2, М.Вукчевиќ, О.Вукчевиќ.


 

ЕХФ Лига на шампиони, Група Б, прво коло 2014/ 15Будуќност –  ЖРК Вардар 23-17 (12-9)

Будуќност: Ждериќ (16 одбрани), Волтеринг, Рајчиќ, Петровиќ, Неагу 5, К. Булатовиќ 5 (3), Н. Булатовиќ, Рамусовиќ, Цвијиќ 4, Мехмедовиќ, Деспотовиќ, Павичевиќ 7, Биздра, Кнежевиќ 2 (1), Лазовиќ. 

ЖРК Вардар: Суслина (13 одбрани), Петковска, Радичевиќ 1, Стојановска, Митова, Николиќ 1 (1), Лазовиќ 2, Дембеле 2, Фернандез, Зебиќ 2, Алтхаус, Кликовац, Пенезиќ 5 (1), Черноиваненко, Ихнева, Лекиќ 4.


 

Вардаровите голманки ( Суслина, Лејно и Саидова ) против Будуќност вкупно имаат одбрането 74 топки. Голманките на ЖРК Будуќност ( Волтеринг, Ждериќ  и Рајчиќ -екс Вукчевиќ ) имаат одбрането вкупно 95 удари на ракометарките на македонскиот првак. Вардарки против Будуќност имаат постигнато 127 погодоци, а Будуќност против Вардар има постигнато поголем број на погодоци, 167 во мрежата на „вардарки“. Најголемата разлика е направена во натпреварите од женската регионална лига.

Постигнати голови на сите ракометарки од сегашниот состав на ЖРК Вардар против ЖРК Будуќност во меѓусебните дуели.

Јованка Радичевиќ – 4

Јулија Николиќ – 10

Алисон Пино – 13

Барбара Лазовиќ –

Сираба Дембеле – 6

Бегоња Фернандез –

Маја Зебиќ – 5

Андреа Кликовац –5

Андреа Пенезиќ- 

Татјана Кмирова – 2

Андреа Лекиќ – 10 

Олга Черноиваненко, Алена Ихнева, Симона Стојановска, Сара Митова и  Ања Алтхаус се уште немаат постигнато погодок против црногорскиот тим. Вкупно 11 поранешни ракометарки на ЖРК Вардар ги совладале голманките на ЖРК Будуќност.

Марија Штериова – 16

Ива Стојковска –

Марина Дмитровиќ – 3

Олга Виноградова – 3

Ивана Саздовски – 6

Драгана Ристова – 3

Евгенија Жулкина – 2

Марија Лојпур – 11

Екатерина Костјукова – 5

Билјана Црвенкоска – 8

Ана Ѓокиќ – 3